Smartlog v3 » Fagforeninger + A-kasser » Krifa fagforening sender lærere på arbejde under lockout
Opret egen blog | Næste blog »

Fagforeninger + A-kasser

Om job, ledighed, fagforeninger og a-kasser

Krifa fagforening sender lærere på arbejde under lockout

27. Mar 2013 20:40, FAG

Mens 62.000 lærere formentlig bliver mødt af lockout, når de vågner op efter påskeferien, ser hverdagen anderledes normal ud for de lærere, som er medlem af Krifas fagforening. De er nemlig ikke omfattet af lockouten og skal møde op på arbejde som normalt.

- Vores medlemmer skal tilbyde deres arbejdskraft til den skole, hvor de er ansat. De skal undervise ud fra det skema, der er lagt for dem, så de skal passe deres arbejde, siger Søren Fibiger Olesen, formand for Krifa fagforening, til Ritzau.

I alt har Krifa 700 lærere som medlemmer af fagforeningen. De bliver derfor med sikkerhed ikke berørt direkte af lockouten.

"Sådan er spillereglerne"

Søren Fibiger Olesen peger på, at det er en del af den danske model, at hans medlemmer ikke bliver lockoutet fra 1. april.

- Sådan er spillereglerne på arbejdsmarkedet. Dem som ikke er med i den overenskomstbærende fagforening, skal jo passe deres arbejde, siger han og tilføjer:

- Kun dem, der er med i den fagforening, som forhandler overenskomsten er omfattet af lockouten. Sådan er den danske model og spilleregler, og det synes jeg, er helt fint.

Samlet set er 1800 lærere medlem af Krifa fagforening, men 1100 af dem er kun indmeldt i a-kassen. De kan derfor være organiseret i Lærernes Centralorganisation og hermed være omfattet af lockouten.

Holde fri under konflikten

Søren Fibiger Olesen gætter dog på, at langt de fleste går fri af lockout.

- Mit gæt er, at de typisk ikke er medlem af nogen fagforening. Så det er nok også en stor del af de 1100, som ikke er omfattet af lockouten, men det kan vi dybest set ikke sige, siger han.

På Krifas hjemmeside skriver fagforeningen, at det i nogle tilfælde kan give mening at lave en aftale med skolen om at holde fri under konflikten. Og det er særligt af hensyn til det fremtidige arbejde.

- Hvis situationen er sådan på den pågældende skole, at man føler, at man har det dårligt med at passe sit arbejde og bliver set skævt til af kollegerne, så opfordrer vi vores medlemmer til at bede om fri på det pågældende tidspunkt, siger Søren Fibiger Olesen.

De mindst 700 lærere fra Krifa, som skal på arbejde under lockouten, må dog ikke indgå i konfliktramt arbejde. Det betyder, at de skal undervise ud fra deres eget skema og hverken må passe børn eller få ændret deres skema.

Krifas lærere er ifølge formanden fordelt bredt over hele landet.